Categorieën
Blog

TRUE LIFE: Ik ben een trendwatcher

Gisteravond zag ik hoe Valerio voor Valerio International in Milaan met blogger Linda Tol op pad ging. Tijdens de fashionweek struinden ze met z’n tweeën op een cameraploeg vooruit en hadden ze het over Linda en haar leven in Milaan. Tegen het einde van de aflevering vroeg Valerio aan Linda of ze ook een trendwatcher was. Ja, dat was ze. Hoe ze dat wist? Dat was een gevoel is, iets wat ze signaleerde. “Het is een talent, daar word je mee geboren,” zei Linda, en ik begreep haar helemaal.

Ik heb dat gevoel dus ook. Het heeft er altijd ingezeten, maar rond mijn dertiende kwam het er pas uit. Tijdens een zorgeloze zomer in 2004 kreeg ik opeens steken in mijn onderbuik, pijnlijke borsten en een humeur waar zelfs Pharrell Williams suïcidaal van zou worden. Sindsdien ben ik een keer in de maand, zo’n zes dagen lang, trendwatcher.

Jullie hebben geluk, want ook op dit moment ben ik trendwatcher. Ik signaleer het stekende gevoel in mijn onderbuik en mijn gezicht staat op onweer. Natuurlijk wil ik jullie dit zegen niet onthouden, en heb ik speciaal voor jullie dè trends voor de komende maand op een rijtje gezet:

 

Schone onderbroeken

Schone onderbroeken zijn de grootste trend van eind mei, begin juni. Wassen wordt weer in. Vooral het huismerk van de Lidl krijgt hippe wasmiddelen en –verzachters binnen. Qua kleur zit je met verwassen witte onderbroeken helemaal goed. Zo kan iedereen zien dat je wel eens de was doet.

 

Overdoses

Het seizoen van de festivals komt er weer aan! En wat is een festival zonder een pilletje, likje, tikje, snuifje of prikje? Daar is natuurlijk helemaal niks aan, aangezien de muziek op festivals altijd kut is, dus je toch echt een andere manier van vermaak moet zoeken. Ik weet wat jullie denken: drugs is toch zo maart 2015? Dat is wel zo, maar oude trends komen vaak weer terug. Qua kleding zitten we nu bijvoorbeeld in 2002! Maar je moet er wel je eigen draai aan geven. Dus neem dat extra pilletje of spuit je arm nog eens vol – zo kan iedereen zien dat jij dedicated bent aan de trendy lifestyle.

 

Chocolade Jodekoeken

Jodekoeken, die droge koeken die je wijlen oma altijd in huis had? Ja, die! De kale jodekoek mag je bij je oma begraven, maar de choco variant is om van te dromen! Deze koek is voor de helft omhult met chocolade, wat helemaal hip is! De jodekoek was natuurlijk erg racistisch, maar door er een zwarte helft aan toe te voegen doet de Echte Enkhuizer Jodekoek mee aan het maatschappelijk debat over rassengelijkheid. En moet je je voorstellen wat voor een prachtige halfbloedpoep je van deze koek krijgt! (De andere negen voordelen van een zwarte helft bespreek ik in een volgend blog)

 

Ontslag

Mijn gevoel zegt dat er de komende maand ontzettend veel ontslagen plaats gaan vinden. Geen baan kunnen vinden is momenteel hartstikke hip, maar het ontslag neemt deze winnaarspositie in. Dus zorg ervoor dat je snel een baan vindt, bijvoorbeeld bij de Belastingdienst, zodat je de komende maand ontslagen kunt worden en de show steelt bij jouw vrienden!

 

Deze vier trends geef ik jullie gratis mee. Door de pijn en het ongemak wat een leven als trendwatcher met zich meebrengt, vraag ik voor mijn volgende voorspellingen een auto, kleding of huis in Milaan ter vergoeding. Dit hangt natuurlijk af van de grootte en de waarde van mijn voorspelling. De maandelijks terugkerende trendwatching is iets waar ik mee moet leven. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.