wypkje

bloggen op laag niveau

Socials

Mijn favoriete platform is YouTube. Omdat ik graag en veel en al járenlang filmpjes kijk van mijn favoriete YouTubers, besloot ik in 2016 dat ik me hier ook aan zou wagen en maakte tijdens kerst mijn eerste serie: Voorraadkastkerstrecepten. De filmkoorts kreeg me te pakken en hoewel ik mijn kwaliteiten met treurnis vergeleek met kaskrakers uit Hollywood, bleef ik het filmen en monteren ontzettend leuk vinden. Tot opeens het noodlot toesloeg; ik studeerde af en waar ik eerst gebruik kon maken van een camera van school, stond ik nu opeens met lege handen. Ja, ik had een telefoon met film-functie in mijn achterzak, maar eerlijk, dat is toch nóg weer minder Hollywoodwaardig dan de amateuristische beelden die ik maanden achtereen op het platform had gegooid. Vooralsnog ligt mijn handdoek in de ring. To be continued, hoop ik.

Een gedeelde tweede plaats gaat naar Twitter. Ooit wilde ik zelf nog wel eens een tweetje plaatsen (18.000+ tweets), tegenwoordig ben ik vooral een offline dieker (iets met pp2g, of zo) en verzamel ik 140- of 280-tekens tellende verhalen van anderen. Me volgen heeft dus niet zo veel zin, maar laat me even weten als je zelf een leuk account hebt, dan zal ik wel een diekje wagen.

Die andere tweede plek gaat naar Instagram. Snapchat is een beetje mijn Twitter geworden, waar ik niets meer plaats en heel veel kijk. Op Instagram wil ik nog wel eens wat vertellen. Als je me wilt leren kennen, volg me dan op Instagram (of spreek me eens aan in een niet-digitale omgeving, ook leuk).

Tja, Facebook. Goede plek om overzicht te houden van wat ik doe, als je door de vloedgolf van advertenties heen kunt zwemmen. Ik kan dat dus niet. Daarom plaats ik ook niet zo heel vaak iets op Facebook, omdat ik dan de app open en voordat ik mijn pagina aangeklikt heb al afgeleid ben door een Zalando-reclame of kattenfilmpje. Drie uur en veertig filmpjes later weet ik toch echt niet meer wat ik ook alweer wilde doen.

 

  1. hoi wypkje,

    ik zit op je blog, super leuk! alleen doen je linkjes het niet wat echt heel jammer is.

    groetjes Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2019 wypkje. Thema door Anders Norén.