Categorieën
Blog

Brownie

Ik houd van eten. Ik houd heel veel van eten. Ik voel me goed door eten en ik eet wanneer ik me goed voel. Ik ben namelijk geen negatieve emotionele eter. Wanneer ik zit te janken, eet ik liever niks. Dan wordt alles ook meteen zo zout en daar houd ik niet van.

Wanneer ik zin heb om te bakken, maar geen zin heb in veel gedoe, maak ik brownies. Van mijn schoonmoeder heb ik het beste recept voor brownies gekregen en ze vallen dan ook bij iedereen in de smaak (haha). Dat ik niet graag bak wanneer ik me kut voel, maakt bij dit recept ook niet uit. De afwezigheid van mijn zoute tranen wordt namelijk vervangen door de gezouten boter.

Ingrediënten:
200 gram pure chocolade
250 gram suiker
200 gram gezouten boter
5 eieren
1 eetlepel bloem

Optioneel:
Pecannoten, zoveel als je wilt
Lonka fudge, zoveel als je wilt
200 ml slagroom, geklopt
Frambozen, zoveel als je wilt

Was je handen, als je wilt. Ander niet. Zet de oven aan. Als je een normaal persoon bent die in Nederland woont anno 2015, zet je je heteluchtoven op 175 °C. Als je niet normaal wilt doen zet je je elektrische oven op 200, en als je echt insane in de membrane bent, gooi je die gasoven op stand 3.

Smelt de chocolade, samen met de boter au bain-marie. Als je niet weet wat dat is: gelukkig bestaat er Google. Doe de suiker in een kom en roer de gesmolten chocolade hier doorheen. Voeg er een ei aan toe, roer tot het ei helemaal in de drab is opgenomen en herhaal deze stap nog 4 keer. Als laatst zeef je de bloem erboven en roer je deze erdoor.

Hak de pecannoten en fudge in kleine stukjes en meng deze door je beslag.

Pak een bak- of springvorm, vet deze in met boter en bestuif ‘m met bloem. Vul de bak- of springvorm met je beslag en plaats deze in het midden van je voorverwarmde oven. Haal je brownie er na ongeveer 25 minuten weer uit en laat ze afkoelen.

Als je ongeduldig bent kun je ook meteen beginnen met schransen, maar let wel dat de brownie dan nog erg zacht is. Wanneer de brownie afkoelt, wordt ‘ie wel harder.

Serveer je brownie met slagroom en frambozen, als je dat lekker vindt. Anders niet. Als het goed is, ziet je brownie er ongeveer zo uit:

598_Brownie Dutch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.