Categorieën
Blog

Vertrouwen

Ik heb een groot vertrouwensprobleem. Ik vertrouw heel weinig mensen, en niet zonder reden. Over het algemeen zijn mensen ook gewoon niet te vertrouwen. We liegen elke dag, doen ons anders voor dan we zijn en willen dingen die we niet mogen. Maar onder dit verschrikkelijke volk zijn er een paar specifieke groepen die écht niet te vertrouwen zijn.

Kaas

Als jij geen kaas lust, ben je niet van deze wereld. Als er ooit een god is geweest, heeft die kaas uitgevonden. Ik begrijp best dat je een kaassóórt niet lust, zoals brie of cheddar, maar kaas over het algemeen niet lekker vinden, dat kan niet. Jouw smaakpappillen liegen jou voor en als je smaakpappillen al liegen, wil ik niet weten wat de rest van jouw lichaam en hoofd mij voorschotelt. Je lust zeker ook geen blauwe M&M’s of droge witte wijn? Rot op.

Alcohol

Ik vertrouw mensen niet die geen alcohol drinken. Nu ben ik net ziek geweest en heb zelf bijna twee weken geen alcohol gedronken, dus je begrijpt wel dat ik mezelf op dit moment ook voor geen meter vertrouw. Ik houd daar dan ook rekening mee. Ik doe op dit moment geen aankopen, omdat ik niet op mijn gevoel kan vertrouwen. Ik sport ook niet, want ik kan mijn lichaam niet vertrouwen. Ik meng me niet in het verkeer, want ik kan mijn instict niet vertrouwen. Ik zit alleen maar op de bank, kaas te eten en mezelf onder te kwijlen, totdat iemand me volgiet met wijn.

Citroen

Heerlijk, versgeperst citroensap met koud water en wat suiker. Zelfgemaakte citroenlimonade is lekker, maar door de suiker niet heel goed voor je. Elke ochtend beginnen met een glas lauwwarm water met citroensap is wél goed voor je en geprezen door iedere zelfbenoemde gezondheidsblogger die er bestaat. Maar mensen die elke elke ochtend beginnen met zo’n pislauw sapje, die vertrouw ik niet. Je kunt niet een echt persoon zijn als jij 1) altijd citroenen in huis hebt, en 2) zo gedisciplineerd bent dat je elke ochtend de tijd neemt om citroenen te persen. Ook, die pisdrankjes zijn niet weg te krijgen als je brak bent, dus geloof ik dat jij nooit brak bent, dus geen alcohol drinkt, dus IK VERTROUW JOU NIET.

Zoete witte wijn

Als jij ouder bent dan veertien en een zoete witte wijn bestelt, vertrouw ik jou niet. Zoete witte wijn is niet iets wat je mag drinken, wat goed is om te drinken of wat in de buurt van jouw jongvolwassen mond zou moeten komen. Ik zou zelfs mijn bidet er niet mee vullen (ook omdat dat een kleverige kont veroorzaakt, maar toch). Zoete witte wijn mag alleen geconsumeerd worden wanneer je op het feestje van je dertienjarige zusje bent en al jouw eigen volwassenenalcohol op is.

Vrolijke mensen

Net toen je dacht dat al mijn vertrouwensproblemen etengerelateerd waren, kwamen we hier aan. Vrolijke mensen zijn verschrikkelijk. Je kunt niet altijd, op elk moment, in iedere situatie vrolijk zijn. De wereld staat vol met onbetrouwbare mensen, dat is toch niet om te lachen? Met vrolijke mensen bedoel ik wel een bepaald type vrolijke mensen. Jolige dikke vrouwen in bloemetjesjurken en een pittig kort kapsel, bijvoorbeeld. Lekker lachen met een zoete witte wijn in de hand, en een vadsig handje vol met leverworst, want die kaasblokjes lusten ze niet. Gelukkig hebben ze niet genoeg discipline om elke ochtend citroensapjes te drinken, want dan waren ze satangebroed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.