Categorieën
Blog

Micro-knot

De trend houdt al even aan, maar ik heb het idee dat het met de dag extremer wordt. Waar het begon met langharige mannen die er gewoon gauw een knot indraaiden, denkt zeker 20 procent van de mannelijke Nederlandse bevolking dat het gewenst is om je zes centimeter lange manen in een micro-knot te knoeien.

Ik raak hiervan in de war. Normaal willen jongens met een klein geslachtsdeel dit juist compenseren door grote dingen te kopen en een grote bek te hebben, maar met de komst van de micro-knot, lijkt het alsof de micro-jongens dit vergeten zijn en opeens luid en duidelijk hun micro-heid verkondigen met het hebben van een tweede micro-bultje, de micro-knot.

Ik ben iemand van logica. En het hebben van een één centimeter-doorsnede-knotje brengt bij mij geen enkele logica over. Wanneer je haar op Willem Alexander-lengte is, dan doe je daar geen elastiekje in. Zie je onze koning al voor je met een half kortgeschoren hoofd en een mini knotje? Een heel verontrustende gedachte.

En dat is nog zoiets; waarom scheer je je halve hoofd kaal, juist wanneer je het wilt laten groeien? Fucking logica. Het lijkt alsof manbun-jongens tegelijk met de helft van hun haar, hun brein wegscheren. Je ziet er niet uit, dombo. De enige die micro-knotjes mag dragen, is Lisa-left-eye-Lopez, en die is dood.

Hey, maar Wypkje, ik dacht dat jij geen mening had? – hoor ik de halfgebreinde jongens denken. Als je íéts van mijn vorige blog begreep, was je je bewust van mijn sarcasme, maar misschien is juist dat stukje brein wat sarcasme huisvest, verdwenen. Maakt niet uit jongen, ik leg het nog eens even haarfijn voor je uit.

Sarcasme is het spottend benaderen van onderwerpen. Het zeggen van het een, maar het bedoelen van het ander. Wanneer ik bijvoorbeeld zeg dat ik je haar mooi vind, maar ik zeg het op een bepaalde toon, of de omliggende tekst wijst erop dat dit niet zo is, dan bedoelde ik het sarcastisch en vind ik je haar eigenlijk teringlelijk.

Wat je hieruit op kunt halen, is dat deze blog alles behalve sarcastisch is. Ik huil oprecht wanneer mijn vriend zijn lange manen in een knot manoeuvreert. Het is geen micro-knot, maar ik ga kapot. Ik huil zó lang, totdat hij het elastiekje er weer uit trekt. Kon ik alle andere mannen maar zo overhalen – dan huilde ik tot er geen manknotten meer bestonden. Huilen voor een hoger doel; het termineren van de micro-knot.

2 reacties op “Micro-knot”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.